Till toppen av sidan
Nav

Intervju med Pischa Strindstedt, en av Coways wellnessambassadörer i Sverige

På väg upp för trappan till Pischa Strindstedts lägenhet i Vasastan tänker jag att det här måste vara utmärkt vardagsträning för en PT som Pischa. Själv pustar jag några välbehövliga andetag innan jag ringer på dörren.

Hej säger Pischa samtidigt som hennes hund Dutchess möter upp i dörren med nyfiken blick. Pischa bor i Stockholm i ett hus med gamla anor. Lägenheten är smakfullt inredd och jag bjuds på te innan vi börjar prata lite om varför jag är där. Vi ska prata luft, luftkvalitet och luftrening med Pischa som är en av Coways wellnessambassadörer. Men först, en introduktion av Pischa Strindstedt, en av Stockholms ledande träningsentreprenörer.

PT, coach och entreprenör

Så vem är du Pischa och hur kommer det sig att du blev PT och träningsentreprenör, frågar jag när vi satt oss ned med en varsin kopp te i Pischas vardagsrum.

Pischa berättar att hon var aktiv som barn och tonåring när det gäller träning, men som många andra så glömde hon bort träningen i gymnasiet. Efter gymnasieperioden var hon mycket ute och reste och arbetade som bartender med tuffa arbetspass som ett resultat. Efter ett par år blev längta tillbaka till träningen för stor och Pischa tog beslutet at lämna barmiljön till förmån för träning och hälsa.

Efter utbildning på The Academy så startade Pischa sitt gruppträningskoncept Wörkout. Pischa kör löpande bootcamps och träningsresor. Temat är ofta tufft men lekfullt och har blivit ett framgångsrikt träningsformat.

Pischas träningsfilosofi

Pischas träningsfilosofi Wörkout. | coway.se

Att träna i grupp är roligare än att träna ensam och vi presterar alltid lite mer när vi kämpar tillsammans. Det var det som var bakgrunden till konceptet Wörkout. Vi kör gärna hårt men det skall vara roligt också. Man ska må bra efter ett Wörkout pass. Pischa älskar också sina träningsresor och man ser att hon riktigt lyser upp när hon pratar om detta. Tänk dig själv säger hon, att stå och träna ihop på en strand. Det är träning både för kropp och för själ.

Wellbeing

Under vårt samtal kommer vi in på temat ”wellbeing”. Vad lägger du i begreppet att må bra frågar jag Pischa. Det är en helhet, att träna så att kroppen mår bra. Att stressa mindre, sova ordentligt och ta vara på sådant som är roligt. Att inte låta jobbet ta över helt, att helt enkelt ha en balans i allt du gör. Du har bara ett liv säger Pischa, då gäller det att ta vara på det. Jag brukar till exempel själv ”flightmoda” telefonen på kvällen, bara för att inte vara uppkopplad jämt.

Vad händer framöver Pischa?

Pischa ser lite hemlighetsfull ut men svarar att hennes nästa utmaning blir Wörkout ”The Studio”, ett träningscenter som öppnar i augusti 2017. Du borde komma dit prova och träna säger hon och jag berättar om att jag själv tränar för Cykelvasan och Vasaloppet. Då är det perfekt, då måste du komma och träna där. Utmaningen antagen säger jag!

Pischa och luft

På Coway arbetar vi med att förbättra inomhusklimatet för människor, att skapa renare luft att andas helt enkelt. När vi kommer in på detta tema så berättar Pischa att som i så många andra hus i Stockholm så är inte ventilationen den bästa. Mycket trafik utanför gör också att man inte vill ha fönster öppna hela tiden.

Att kunna rena luften och minska mängden pollen och luftföroreningar från Stockholmstrafiken tycker Pischa låter som en fantastisk idé.

Du har ju två luftrenare hemma hos dig Pischa från Coway. Vilka modeller har du valt? Pischa berättar att hon har en Coway 1008CH i vardagsrummet eftersom den både är godkänd av Astma- och Allergiförbundet och för att den har vunnit bäst i test i Testfakta. Jag tycker den är stilren och så känns det bra att bjuda sina vänner på riktigt ren luft, när de är hemma hos mig så den får stå i vardagsrummet.

I sovrummet har Pischa en Coway 1010DH, en kombinerad luftrenare och luftfuktare. Den är perfekt säger Pischa. Förutom att den renar luften hela tiden så slipper jag också torr luft på vintern eftersom den samtidigt fuktar luften.

På frågan hur Pischa upplever produkterna så svarar hon: ”Jag tycker faktiskt att de gör skillnad. Framförallt så tycker jag att jag sover bättre”. Fantastisk tänker jag. Ännu en person som har upptäckt att luftrenare verkligen gör skillnad.

Michael Töråsen
Coway Norden

P.S. Här kan du läsa Pischas blogg

Coway luftrenare är rekommenderade av Astma- & Allergiförbundet

Kontakta oss gärna