Sydkoreanska Coway inriktar sig på luftrenare med extra låg energiförbrukning, bättre filter samt innovativa funktioner.

Om Coway

Vår besatthet med att hjälpa människor att leva lyckligare och hälsosammare liv började i Korea 1989. Idag är Coway stolta över att kunna leverera våra prisbelönta hälsoprodukter till Sverige.

Sedan grundandet har Coway blivit världsledande inom intensiv forskning, teknik och innovation och äger över 5000 immateriella rättigheter.

När det gäller hälsa tror vi att alla element måste undersökas, analyseras, förstås, testas och sedan testas på nytt. Vissa kan kalla den oändliga produkt- och livsstilsanalysen överdriven, men för oss är det bara ännu en dag av nya upptäckter. Vi tror att de högsta nivåerna av hälsa, komfort och tillfredsställelse inte händer av en slump. Vi undersöker varje detalj, så att Coway-produkterna kan hjälpa dig att förvandla ditt hem till en oas av hälsa och välmående.

Coway Research and Development Center

Coway R & D Center, ett forskningsinstitut för miljöteknik, har över 366 forskare som utvecklar tekniker kring alla aspekter av livet. Centret fungerar också som vårt institut för miljökvalitet, design och estetik.

Oavsett om vi undersöker miljarder datapunkter för att dokumentera luftkvaliteten, noggrant undersöker för att förstå behoven hos astmatiker eller testar ljudnivån av en så produkt så kan du veta att när vi säger att vi är besatta av hälsa - så menar vi det.

Försäljning i Sverige

Sedan 2009 återfinns Coway i Norden i och med att samarbetet med Albion Nordic AB inleddes. Idag är Albion Nordic exklusiv nordisk distributör och har, via det breda nätverket av återförsäljare, placerat Coway som det ledande varumärket inom luftrening i Norden. Coway har dessutom flest modeller som rekommenderas av Astma- & Allergiförbundet samt Asthma Allergy Nordic.

Vattenrenare och luftrenare på koreanska marknaden

No. 1

*Baserat på 2017 TNS undersökningsdata

basserat5
Forskings-data

381+ Miljarder

Data poäng, 42,995 hushåll testade för luftkvalitet

miljarder
Årlig försäljning

2.6 miljarder USD

Baserat på 2019 K-IFRS konsolidaread data

basserat
R&D resurser

366 forskare

Siffror från 2020

basserat1
Global operation

40+ länder

Baserat på 2019 K-IFRS konsolidaread data

basserat2
Intellektuell egendom

5,026

Inklusive 8,2285 patent

basserat3
Återvunnen plast

5,996 ton

Siffror från 2018

basserat4

Utmärkelser

Awards

2015

Vald som ett utmärkt företag inom miljö- och utsläppshantering för sjunde året i rad av CDP (Carbon Disclosure Project).

2009

Coway börjar säljas i Norden

2008

Bygger Coway R&D Center på Seoul National University

2002

1 miljon kunder hyr Coways produkter

1993

Coways börjar sälja luftrenare

1990

Coways affär med vattenrening startar

1989

COWAY Co., Ltd. startar