about-2

Sydkoreanska Coway inriktar sig på luftrenare med extra låg energiförbrukning, bättre och fler filter samt innovativa funktioner.

Om Coway

Coway, som på koreanska har betydelsen av ”alltid tillsammans”, har främjat ett hälsosamt och bekvämt liv för konsumenter sedan 1989. Coway är Asiens största och ledande företag inom inomhusklimat. De har vunnit ett flertal prestigefyllda priser både inom design och funktion. Under 2003 utvidgade Coway sin verksamhet genom att gå globalt i och med etablering i Japan. Coway expanderade sedan till Thailand, Kina, Malaysia, USA och Europa. Sedan 2009 återfinns Coway i Norden i och med att samarbetet med Albion Nordic AB inleddes. Idag är Albion Nordic exklusiv nordisk distributör och har, via det breda nätverket av återförsäljare, placerat Coway som det ledande varumärket inom luftrening i Norden. Coway har dessutom flest modeller som rekommenderas av Astma- & Allergiförbundet samt Asthma Allergy Nordic.

2015

Vald som ett utmärkt företag inom miljö- och utsläppshantering för sjunde året i rad av CDP (Carbon Disclosure Project).

2009

Coway börjar säljas i Norden

2008

Bygger Coway R&D Center på Seoul National University

2002

1 miljon kunder hyr Coways produkter

1993

Coways börjar sälja luftrenare

1990

Coways affär med vattenrening startar

1989

COWAY Co., Ltd. startar