Till toppen av sidan
Nav

Luftrenare på förskolan minskar vabbdagarna 

Test visar att du med luftrenare kan du sänka sjukfrånvaron upp till 20 %

Albion Nordic AB har under hösten 2018 placerat ut luftrenare vid en förskola i Enköping. Testet ägde rum mellan 27 augusti och 30 november 2018. I testet har luftrenare från Albion Nordic AB placerats ut på hälften av avdelningarna på förskolan och personalen har sedan noterat antalet sjukfrånvarodagar vid såväl de avdelningar med luftrenare som avdelningar utan. Testets syfte är att utreda om luftrenare kan sänka sjukfrånvaron.

Luftrenare som användes i testet

Coway Storm 1516D

Luftrenaren som användes i testet på förskolan i Enköping är Coway Storm AP-1516D. Storm bär Astma Allergy Nordic rekommendation.

Coway Storm är en luftrenaren som passar bra för större ytor, framtagen för att ge optimal luftcirkulation. Storm är utrustad med ett kraftfullt luftflöde, fyrstegsfilter och renhetsindikator och klarar yta upp till 100 m².

Här kan du läsa mer om produkten >>

 

Förskolan

Enögla är en kommunal förskola i Enköping, med 10 avdelningar och 150 barn mellan 1-5 år. På förskolan var 5 av de 10 avdelningar utrustade med luftrenare, två per anvdelning och sjukfrånvaron mättes på samtliga avdelningar för att jämföra utfallet. 

Här kan du läsa hela testet >>

 

Artikel i Enköpings-Posten

Vid ett test på Enögla förskola i Enkö­ping blev sjukfrånvaron bland barnen betydligt lägre med luftrenare. “Det här skulle kunna ge enorma samhälls­vinster”, säger Johan Öberg på inom­husklimatföretaget Albion Nordic.

Här kan du läsa hela artikel >>

Läs artikeln som pdf >>

Coway luftrenare är rekommenderade av Astma- & Allergiförbundet

Kontakta oss gärna